Doprava ZDARMA při objednávce od 900 Kč!


Všechny objednávky expedujeme do 24 hodin od zaplacení!

Mateřídouška obecná

Drobná léčivá bylinka s poetickým názvem mateřídouška má sílu uzdravovat i osvěžovat mysl. Má široké využití, vyrábějí se z ní krémy, éterické oleje, čaje, sirupy proti kašli a další léčebné produkty. V přírodní medicíně se používá proti suchému kašli, pomáhá při trávicích potížích, či na menstruační křeče. Při těchto obtížích se z ní vaří čaj nebo se přidává do čajových směsí. Mateřídoušku můžeme přidat i do koupele. Přidaný odvar do vany vás zbaví revmatismu, migrény bolesti kloubů a bude se vám i krásně usínat. V Kosmetice se využívá pro svoji sílu a hojivé účinky do krémů, pleťových vod a olejů.

Odličovací mateřídoušková voda

Je doporučena pro mastnou, problematickou i smíšenou pleť, má detoxikační účinky.

Hydrofilní mateřídouškový olej

Má blahodárné účinky na mastnou a smíšenou pleť. Normalizuje funkci mazových žláz a zamezuje nadměrné maštění pokožky.

Mateřídouškový krém

Krém je vyroben z mandlového oleje a extraktu mateřídoušky. Ocení ho především lidé s mastnou nebo smíšenou pletí se sklonem k drobným zánětům. Krém zvyšuje pružnost, zjemňuje, obsažené bioaktivní látky mají čistící a antibakteriální účinky.

 V dnešní době přibývá alergiků a alergických reakcí na kosmetické přípravky, proto se stále častěji vracíme k přírodním produktům, které jsou k našemu tělu šetrnější, a jejich síla je po staletí ověřena.

Věřím, že dnešní blog o mateřídoušce se vám líbil a kdo bylinku neznal, dočetl se o jejím širokém využití.

Přeji vám krásné dny a budu se na vás těšit zase příště, Šárka