Doprava ZDARMA při objednávce od 900 Kč!


Všechny objednávky expedujeme do 24 hodin od zaplacení!

Aromaterapie

Aromaterapie je druh alternativní medicíny, která používá přírodní éterické oleje a další vonné složky za účelem změny nálady a mysli, tuto metodu znali už naši antičtí předkové. Aromaterapie doslova znamená „léčba pomocí vůně“.

U aromamasáží se používají rostlinné oleje (slunečnicový, olivový, sezamový a mandlový) do kterých se přidávají přírodní éterické oleje. Oleje se míchají těsně před masáží, aby neztrácely svoji intenzívní vůni.

Aromainhalace je metoda inhalování v podobě inhalačních tyčinek, které jsou poslední dobou velmi žádané pro různé neduhy anebo aroma lampy, kde se do vody kápne několik kapek vonné esence.

Inhalační tyčinky jsou oblíbené pro svoje rychlé účinky a i malé balení, které můžete mít stále u sebe. V nabídce je široká řada tyčinek proti rýmě, stresu, únavě a nevolnosti. Inhalovat je mohou děti, dospělí i těhotné ženy. Dávat pozor by si měli pouze alergici v případě, že jsou alergičtí na některou ze složek obsažených v tyčinkách.

       

Éterické oleje do lamp jsou také velmi vyhledávané hlavně v chladnějším období podzimu a v zimě, kdy dny už jsou kratší a venku není ideální počasí jako v létě. Pár kapek takové esence do lampy vám provoní a zpříjemní den nebo večer třeba se šálkem dobrého čaje či kávy.

    

Dnešní blog byl o aromaterapii a příště bychom si mohli připomenout velmi oblíbenou Levanduli a její široké využití.

Těším se s vámi na příště, Šárka