Doprava ZDARMA při objednávce od 900 Kč!


Všechny objednávky expedujeme do 24 hodin od zaplacení!

Levandule lékařská

Tato bylinka bezpochyby patří k nejkrásnějším a nejvoňavějším bylinkám. Zdobí nejednu zahrádku. Má velmi pestré využití od zkrášlování interiérů, ochucování jídel a čajů až po široké využití v kosmetice.

Díky levanduli si můžeme přenést i do svých domovů trochu francouzské Provence, která se proslavila pěstováním této krásně kvetoucí a vonné bylinky. Účinky této bylinky se využívaly ve starém Římě, kde byly využívány k aromatickým koupelím. V dnešní době využíváme levanduli v kosmetickém průmyslu. Byly objeveny její účinky na úzkostné stavy, kdy mnohé studie dokázaly, že levandulový olej má tišící účinky. Výborně působí jako repelent proti hmyzu a klíšťatům nebo dezinfekce ran, kdy podporuje hojení. Poradí si s trávením ve formě čaje, který podporuje tvorbu žluči.

U mě na e-shopu najdete pleťový krém, odličovací pleťovou vodu, osvěžující levandulovou vodu, tělový peeling a éterický levandulový olej.

Levandulový krém

Krém je vhodný ke každodenní péči a je vhodný i pro ošetření pleti po opálení. Nezaměnitelná, sladce bylinná vůně levandule vás vmžiku přenese na rozkvetlá provensálská pole a pomůže vám zapomenout na každodenní starosti. Zatímco přírodní levandulové aroma tiší rozjitřené smysly, extrakt z Aloe vera pleť hydratuje, zklidňuje a příjemně chladí. Krém na bázi mikroemulze se snadno roztírá a vstřebává, díky čemuž zanechává pokožku sametově hebkou a je doporučen na normální a citlivou pleť. Suchou pokožku hydratuje, ale nemastí, problematickou a citlivou zklidňuje a tonizuje.

Pleťová voda levandulová

Je skvělý pomocník při běžné denní péči, pro relaxační masáž vlasové pokožky nebo pro zklidnění a ochlazení pokožky po opalování, také na obklady očí nebo citlivých míst pokožky. Voda je vhodná pro každou pleť a zvlášť jej ocení ženy s citlivou pokožkou.

Osvěžující levandulová voda

Tato voda je vhodná pro všechny typy pleti jak citlivé, tak i té dětské. Má čisté složení bez alkoholu či přidané parfemace. Podporuje celkovou regeneraci pleti a má zklidňující účinky. Levandulová voda je čistící a můžete ji použít i jako tonikum. 

Tělový levandulový peeling

Levanduli najdete i v jemnozrnném solném peelingu s mandlovým, jojobovým, arganovým olejem, bambuckým máslem a esenciálním levandulovým olejem. Peeling je vhodný pro všechny typy pleti.

Éterický levandulový olej

Všestranný olej vhodný k ošetření oděrek, spálenin a kožních onemocnění, zklidňuje a snižuje krevní tlak, pomáhá při bolestech, srdečních a emočních obtížích od arytmie až po deprese, hysterii či nespavost, vhodný v těhotenství a pro děti. Přidejte 3-5 kapek do vody v aromalampě nebo požadovaný počet kapek do difuzéru či inhalační tyčinky. Podrobné použití je uvedeno na stránkách výrobce Nobilis Thilia s.r.o.

 

Těším se na vás u dalšího blogu, Šárka.